Млад халф подсилва Литекс

Талантливият полузащитник Симеон Иванов ще подсили Литекс за новия сезон във Втора лига, след като започна тренировки с ловчалии. Роденият през 2004 година футболист изкара един сезон в родния Бдин (Видин), а преди това игра за втория тим на Спартак (Варна) в Трета лига. Пред Sportal.bg младият плеймейкър говори за преминаването си при "оранжевите".

"Мнозина ми казваха, че трансферът ми в Бдин не е добър за мен, но това ми помогна да се сблъскам с реалността и да усетя разликата между Втора и Трета лига. Изиграх 15 мача във Втора лига и укрепнах психически. Изкарах един тежък сезон с Бдин. Не успяхме да останем в групата, но аз се наслаждавах на всяка минута, защото треньорът Николай Цветков ми даде поле за изява в професионалния футбол.

Литекс си смени името, ето как ще се казва

След края на сезона новият треньор на Литекс Живко Желев ми се обади и веднага се отзовах. Това е клуб с много добра база, чудесен стадион и традиции във футбола ни и ще мога определено да се развивам като играч. Доволен съм, тренираме в града и засега всичко върви по план", заяви Иванов.Пламен Трендафилов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти