Гледай на живо

Очаквайте в 17:45: ЦСКА-София представя отбора срещу Гиляни (Косово)

Фенове на Литекс се разграничиха от настоящия проект на Община Ловеч за отбора

Фенове на Литекс се разграничиха от настоящия проект на Община Ловеч за отбора

Фенове на Литекс излязоха с официална позиция след последните събития в клуба. Както е известно, в края на миналия месец Общинският съвет в Ловеч прие дарението на "Литекс Комерс" АД на футболния клуб и дарението на "Ловеч Спорт 96" АД на Градския стадион.

Оттогава насам привържениците на "оранжевите" са задействали учредяването на Сдружение "Футболен Ловеч", с цел участие в бъдещото развитие на футбола в града. Феновете обаче не са постигнали консенсус с Общината по една от основните точки - започването на отбора "на чисто" с нов лиценз, от най-ниското ниво на българския футбол.

Край на ерата "Ганчев" в Ловеч - Литекс и стадионът вече са общински
Край на ерата "Ганчев" в Ловеч - Литекс и стадионът вече са общински

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Скъпи приятели и фенове на футбола в Ловеч,

Както знаете на 30.05 Общински съвет - Ловеч прие дарението, направено от страна на ЛИТЕКС КОМЕРС АД в полза на Община Ловеч, за спортните бази и стадиона в Ловеч, зад което ние от “Ултрас Ловеч” и “Ловчанци” твърдо застанахме и подкрепихме, както с изказвания от трибуната на местния парламент, така и със засилено присъствие в залата, въпреки неудобния час в работен ден!

В дните между 30.05 и тази публикация, нашите групи работиха усърдно по изграждането на цялостно нов проект за клуба, като нашето обединено искане е за полагането на твърди основи и поставяне на краткосрочни + дългосрочни цели за развитието на отбора. Този проект трябва да бъде обща кауза, повод за гордост и спортен ентусиазъм у всички наши съграждани, както и за местния бизнес!

Кметът на Ловеч: Тимът остава във Втора лига, феновете могат да предложат цветове, емблема и име за новия клуб
Кметът на Ловеч: Тимът остава във Втора лига, феновете могат да предложат цветове, емблема и име за новия клуб

До момента успяхме да свършим следните неща по темата:

- Задействахме учредяването на Сдружение “Футболен Ловеч”, с цел участие на феновете в бъдещото развитие на футбола в града, както и за цялостно подпомагане развитието на спорта в Ловеч и региона.

- Работим по избора на име, цветове, екипи и развитието на цялостна маркетингова визия на клуба.

- Работим по изграждането на цялостната стратегия за бъдещото развитие на отбора.

- Работим по изграждането на различни инвестиционни проекти за подобрения на стадиона, базата и ДЮШ на клуба.

Треньорът на Литекс се сбогува с отбора
Треньорът на Литекс се сбогува с отбора

В същия този изминал период от дата 30.05 до днес, ние от Сружението успяхме да изградим и гласуваме обединена позиция по няколко червени линии, като задължителни условия, за да приемем да се включим на пълни обороти и да работим рамо до рамо със служителите на Община Ловеч за бъдещето на новия проект.

За съжаление не успяхме да постигнем консенсус с Общината по една от основните точки, а именно започването на отбора “на чисто” с нов лиценз, от най-ниското ниво на българския футбол.

При така стеклите се обстоятелства около настоящата футболна ситуация, ние решихме да НЕ подкрепим настоящия проект за отбор на Община Ловеч, като ще останем все така извън стадиона, както беше и през последните 8 години.

Въпреки всичко ние оставаме на разположение за футболната общност, като гледаме положително напред във времето и ще работим за едно по-добро бъдеще за футбола и спорта в Ловеч!".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички