Джанлоренцо Бленджини за първи път ще води отбор срещу родната Италия

България излиза срещу световния шампион Италия във Волейболната лига на нациите (VNL).

Възпитаниците на Джанлоренцо Бленджини срещат днес “Скуадра адзура” от 17,30 часа в “Арена Стожице“ в Любляна (Словения).

Българските волейболисти записаха трети успех във VNL, след като се наложиха над Турция с 3:1 в първата си среща в Любляна.

България излиза срещу световния шампион Италия във VNL

Световните шампиони от Италия участват в последната седмица от Волейболната лига на нациите в Любляна (Словения) без 8 състезатели от основния си състав.

Подмладената Италия не успя срещу Полша преди мача с България, но си подпечата визата за Париж 2024

Снощи световните шампиони от Италия загубиха от европейските първенци и победители във VNL през 2023 година и лидери в световната ранглиста от Полша с 0:3 в Любляна, но си гарантираха и на практика участието си на Олимпийските игри в Париж 2024.

Двубоят ще бъде по-емоционален за Джанлоренцо Бленджини. Бившият селекционер на Италия за първи път ще води национален тим срещу родината си.

Той бе начело на “Скуадра адзура” в периода 2015-2021, като за този период изведе отбора до 4 победи над България, без да допусне поражение!

Като треньор на “Скуадра адзура” Джанлоренцо Бленджини е олимпийски вицешампион от Рио 2016, както и бронзов медал от европейското първенство през 2015 година, когато в София Италия ни победи в мача за бронзовите медали.

СНИМКИ: volleyballworld.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти