Конър МакДейвид пренаписа историята на НХЛ

Свидетели сме на един от най-великите играчи в НХЛ! Конър МакДейвид пренаписа историята и запази живи надеждите на Едмънтъл Ойлърс за спечелване на Купа “Стенли”. При победата с 5:3 срещу Флорида Пантърс тази нощ, центърът вкара два гола и записа общо четири точки, ставайки първият играч с четири точки в два поредни мача от битката за трофея, като и в двата отборът му бе изправен пред елиминация.

Единственият друг играч с по четири точки в два мача във финала за купата е Уейн Грецки, който постигна това за Ойлърс през 1985 година.

От началото на плейофите МакДейвид вече има 42 точки (8 гола и 34 асистенции), като с това той стана едва третият играч в Националната хокейна лига, записал 40 или повече точки в плейофите на един сезон, като се присъедини към легендите Уейн Грецки (1985, 1988, 1993) и Марио Лемьо (1991).

Според специалистите Конър Макдейвид може да спечели Conn Smythe Trophy за най-ценния играч в плейофите за Купа “Стенли”, независимо дали Ойлърс завоюват купата или неД

МакДейвид спечели пет реализаторски титли, три награди за MVP и една голмайсторска титла в редовните сезони на НХЛ. Но това е първият път, когато 27-годишният хокеист има шанса да блесне на финала за шампионския трофей.

С днешния успех Ойлърс намалиха изоставането си от Флорида на 2-3 победи. Серията се завръща в Едмънтън за шестия мач в петък.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти