Григор Димитров с коварен жребий на турнира в "Куинс"

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров получи доста коварен жребий на старта на предстоящия следващата седмица турнир от категория АТР 500 в “Куинс”.

Въпреки че е трети поставен в основната схема, Гришо ще трябва да се изправи срещу световния номер 21 Адриан Манарино в първи кръг.

Евентуално във втори кръг няма да става по-лесно за българина, защото го очаква или Себастиан Корда, или Карен Хачанов, като особено за американеца е ясно, че се наслаждава на играта на трева. В третата фаза на турнира в “Куинс” Димитров може да се изправи потенциално срещу осмия в схемата Юго Юмбер, а иначе е в половината на поставения под номер 1 Карлос Алкарас.

Именно Алкарас елиминира Димитров миналата година в “Куинс” и спечели турнира, а впоследствие и “Уимбълдън” с паметен успех над Новак Джокович на финала.

Григор съответно има да защитава 110 точки за достигането си до четвъртфиналите през 2023-та. Любопитното тогава беше, че за да натрупа повече мачове на трева преди “Уимбълдън” нашият топ тенисист реши да се включи от квалификациите.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти