Гранит Джака и Мурат Якин категорично отрекоха спекулациите за конфликт по между си

Старши треньорът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин категорично отрече информациите, че между него и звездата на тима Гранит Джака има напрежение. През този 31-годишният Джака показа сериозно израстване в професионален план и бе с основна роля за спечеления дубъл в Германия от титла и купа за Байер Леверкузен. Според пресата в Швейцария обаче неговият избухлив характер може да се превърне в препъникамък за националния отбор и това да саботира представянето на тима на Евро 2024.

"Няма абсолютно никакъв проблем между нас двамата", каза Якин, цитиран от Франкфуртер Алгемайне Цайтунг. "С Гранит имаме отлични взаимоотношения и често обменяме идеи. Но, както и в други държави, и в Швейцария подобни сензации продават. Трябва да го приемем, това е част от играта", добави наставникът на "кръстоносците".

Нападател на Лудогорец даде тон за успеха на Швейцария над Унгария

Самият Джака също сподели подобно мнение. "Зрели хора сме и можем да изгладим всичко, дори и да сме имали някакви проблеми. През последните шест-осем месеца отношенията ни с треньора са отлични. Бих казал, че дори са по-добри от тези в миналото. Той много пъти е идвал да ме гледа в Леверкузен. Дори вечеряхме заедно, пихме вино. Всичко между нас е наред. И двамата сме амбициозни и искаме да постигнем успехи с националния отбор. Щастлив съм, че имаме треньор, който ни слуша и иска да говори с нас", сподели бившият играч на Арсенал.

Швейцария открива по-късно днес участието си на Евро 2024. В Кьолн тимът среща състава на Унгария в мач от група "А".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти