Шумахер обясни защо намира Льо Ман за "странен"

Мик Шумахер обясни защо намира състезанието за „24 часа на Льо Ман“ и целият Световен шампионат за издръжливост (WEC) за странен, в сравнение с Формула 1.

През този сезон германецът се състезава за екипа на Алпин в WEC, а „24 часа на Льо Ман“ е четвъртият кръг за годината. За германеца обаче цялата концепция на шампионата е „странна“, защото целият календар е изграден около едно голямо състезание, а всички останали са подготвителни за него.

„Да, концепцията е малко странна, в известен смисъл. Защото има това едно състезание, за което всички се готвят, а останалите стартове са загрявка за него.„Но аз мисля, че това е страхотно състезание. За първи път ми е, така че аз изживявам всичко за първи път. Личи си, че всички са тук, защото имат огромна страст към състезанията. А това е много, много хубаво да се види.„Лично аз просто много се вълнувам за състезанието, да видя какво ще е усещането. Да караш 24 часа на ръба със сигурност ще е най-дългият период, в който аз ще съм правил това. Така че да, очаквам го.„Не мога да сравнявам колите от WEC и Формула 1, те са напълно различни, поне аз така го приемам. Така че всеки път, когато тествам във Формула 1, аз успявам да ги разгранича едно от друго“, каза Шумахер пред медиите на пистата „Сарт“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти