Виктория Томова започна с победа във Валенсия

Виктория Томова се класира за втория кръг на WTA 125 турнира на клей във Валенсия (Испания).

Първата ракета на България срещна известни затруднения срещу 197-ата в световната ранглиста Леа Бошкович от Хърватия, но все пак успя да я победи с 6:0, 4:6, 6:2. Срещата продължи час и 53 минути.

Томова започна по възможно най-добрия начин срещата и имаше пълно превъзходство над съперничката си в първия сет, в който върха "геврек" на Бошкович. Хърватката обаче постепенно стабилиза играта си и в шестия гейм на втората част осъществи пробив, оказал се достатъчен за изравняването на резултата. Решителният трети сет започна равностойно, като в началото му двете тенисистки си размениха по два гейма. След това обаче българката отново взе нещата в свои ръце и до края на мача не загуби нито гейм повече.

Така поставената под №1 в схемата Томова се класира за втория кръг, където ще срещне Оксана Селехметева от Русия.

Миналата година Виктория Томова достигна до финала във Валенсия. Сега обаче 69-ата в световната ранглиста българка е амбицирана да подобри рекордното си класиране (64-та позиция от 5 февруари тази година) и дори да атакува място в Топ 50 и това ще бъде допълнителен стимул за нея да се бори за титлата в испанския град. 29-годишната софиянка се представя отлично в последните седмици. Томова достигна до полуфиналите в Рабат (Мароко), а след това записа първа победа в основната схема на "Ролан Гарос" в кариерата си и спечели квота за Олимпийските игри в Париж.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти