ФИА направи обратен завой за хибридите в WRC

Световният моторспорт съвет на ФИА направи обратен завой относно използването на хибридни рали автомобили в Световния рали шампионат (WRC) в следващите два сезона и реши да не ги променя. Решението е от днес на заседанието на съвета в Самарканд, Узбекистан и трябва да успокои настроението сред заводските тимове в WRC, които се възпротивиха на досегашните идеи за промени по колите.

По-рано тази година ФИА и промоутърът на WRC обявиха сериозни промени в техническите правила за следващите два сезона, които предвиждаха премахване на хибридната система от Rally1 колите, намаляване на мощността им и орязване на аеродинамиката им.

Поглежда ли Кале Рованпера към Льо Ман?

Заводските отбори се противопоставиха на това, тъй като промените щяха да им осигурят още разходи и призоваха всички страни да работят заедно по новите правила, които влизат в сила за сезон 2027, като идеята е за тогава да се постигна възможно най-добрия компромис. А и времето до влизането в сила на новите правила е достатъчно, за да бъде привлечен нов или нови участници в Rally1 категорията, като слуховете са за завръщането на Субару и влизането на китайска марка в WRC.

Мики Биазион отново ще работи за Ланча

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти