Шотландците благодариха на Германия за топлото посрещане, но се заканиха на домакините на Евро 2024

Помощник-треньорът на шотландския национален отбор Джон Карвър благодари на Германия за топлото посрещане, но предупреди домакините на Европейското първенство, че неговият отбор ще опита да поднесе изненада в мача на откриването между двата тима, който е в петък. Шотландците се настаниха в неделя в базата в Гармиш-Партенкирхен и скоро след това бяха приети на посещение от кмета Елизабет Кох. След това стотици местни изгледаха тренировката им под дъжда.

Шотландските национали пристигнаха в базата си

"Пристигнахме вчера и получихме топло посрещаме от кмета. Сега сме съсредоточени върху турнира. Вече опознахме част от местната култура, което беше много приятно. След това проведохме открита тренировка и въпреки ужасните условия, покрай терена имаше много хора, семейства, деца. Стана супер и се надявам те да са останали с добри впечатления. Благодарим на тези хора. За нас е важно да познаваме мястото, на което сме отседнали, и смятам, че направихме точно това. Тук обстановката е прекрасна. Истинската работа започва от утре. От вторник ще избистряме планове и стратегии. Добре сме подготвени и извлякохме много от двете контроли с Гибралтар и Финландия. Не забравяме срещу кой състав започваме Европейското първенство. Ще се изправим срещу домакините, които имат добър отбор и никога не могат да бъдат подценявани. Ще се приготвим за тях и се надяваме да измъкнем нещо от мача”, коментира Карвър, цитиран от ДПА.

Левият бранител Андрю Робъртсън пропусна част от тренировката и Карвър заяви, че това е просто предпазна мярка. Лорънс Шанкланд и Кени Маклийн изобщо не се появиха на терена, а Стюарт Армстронг поднови занимания след мускулна травма.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти