Даниел Скорпие от GSP: Ще победим България с гол разлика, въпросът за наследството на Стяуа е вечен

Шефът на отдела за международен футбол в най-голямата румънска спортна медия gsp.ro Даниел Скорпие говори пред Sportal.bg в навечерието на приятелската среща Румъния - България. Той даде прогнозата си за мача и коментира казуса в Букурещ около приемствеността на гранда Стяуа.

Сериозен тест за България в Букурещ

"Знаем за резултатите на България в предишните квалификации, завършихте последни в групата, реално сега можете да вървите само нагоре. Далеч сте от успехите, които имахте в САЩ преди 30 години. Очаквам Румъния да победи с 1:0 или 2:1, победа с гол разлика", каза Даниел Скорпие, добавяйки, че Димитър Бербатов е последният изявен български футболист.

Гаубица посреща "лъвовете" на "Стяуа"

"Въпросът за наследството на Стяуа или кой е наследникът на Стяуа е вечен. Клубът от Втора лига е на "Генча", използва емблемата и пази всички трофеи в музея, но там ходят много малко фенове. Останалите подкрепят ФКСБ на "Арена Национала", който УЕФА посочва за европейски шампион за 1986 г. В България не е ли същото с ЦСКА и ЦСКА 1948? Различно е, така ли? Радващо е, че най-после ЦСКА ще има нов стадион. Според мен рано или късно всичко около Стяуа ще се реши с много пари - накрая ще има един отбор, който ще играе на "Генча", добави румънският спортен журналист.

Илиан: Имаме нашите аргументи! Тези, които не са с нас, може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо добро

"Жалко, че и България не е на финалите на Евро 2024. В Румъния се надяваме да успеем да прескочим групата, която можеше да бъде и по-тежка, да. Ако вместо Украйна, беше дошъл по-силен отбор. Целта е третото място и оттам евентуално да се наредим сред осминафиналистите", добави Даниел Скорпие.

ФИЛИП ДРУМЧЕВ, специален пратеник на Sportal.bg в Букурещ

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти