Стрикланд ще чака бой за титлата колкото време е нужно

Бившият шампион на UFC в средна категория Шон Стрикланд е готов да чака колкото време е нужно, за да получи отново шанс за титлата.

Американецът спечели битка с Паоло Коста миналия уикенд. Сблъсъкът служеше за основен подгряващ двубой на събитието UFC 302, което се проведе в Ню Джързи. След пет рунда битка състезателят на “Xtreme Couture” надделя с неединодушно съдийско решение.

Шон Стрикланд се върна към победите на UFC 302

“Ще чакам. Дал съм нужното от себе си. Ограбиха ме в Канада. Всички знаем това. Сега ще чакам битка за титлата”, заяви Стрикланд, визирайки битката с Драйкъс Дю Плеси във Ванкувър в началото на годината. Тогава той се оказа от губещата страна на съдийско решение и така загуби пояса при 84-килограмовите.

Към момента в UFC има насрочена друга битка, която може да определи следващия претендент в дивизията. На 22-и юни Хамзат Чимаев и Робърт Уитакър ще премерят сили в Саудитска Арабия.

“Ще чакам колкото време е нужно. Искам това злато. Когато се биеш с всеки в топ 10, си само на един удар от това да бъдеш нокаутиран. Бих се с Коста, а дори не исках да го правя. Сега си искам битката за титлата”, категоричен бе колоритният американец.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти