Ариго Саки: През първото полувреме видяхме колко незрял е отборът на Дортмунд

Ариго Саки, под чието ръководство в Милан Карло Анчелоти спечели двете си титли на Европа като футболист (1989 и 1990 г.), коментира изминалия финал в Шампионската лига. Воденият от Карлето състав на Реал Мадрид се наложи с 2:0 над Борусия (Дортмунд).

През първата част отборът от Ла Лига имаше проблем и донякъде извади късмет, че не се оказа догонващ в резултата.

“Преди почивката видяхме техническата незрялост на състава на Дортмунд. Този тим не е свикнал да стига толкова напред в турнира. Имаше една контраатака, при която шестима футболисти на Борусия се оказаха срещу трима от Реал, но не успяха да се възползват”, анализира Саки пред “Гадзета дело спорт”.

“Представям си лицето на Анчелоти в този момент. Вероятно пак е повдигнал лявата си вежда, защото в такава ситуация много лесно се допускат голове. И след като германците пропиляха шанса за попадение, беше логично после да преклонят глава пред класата на отбора от Мадрид”, продължи италианският треньор от миналото.

“Като цяло мачът не беше естетически красив, но то финалите рядко са такива”.

“Бях впечатлен как Куртоа не допусна гол преди паузата, имайки предвид че не беше играл цял сезон заради контузия. Той се доказа като великан. А после видяхме този гол на Винисиус… Mamma mia! Той все едно е със скутер между краката си. Начинът, по който това момче израсна, е доказателство за величието на Карлето”, каза още Саки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти