Рубльов отново отпадна в трети кръг на "Ролан Гарос"

Андрей Рубльов отново отпадна от “Ролан Гарос” в трети кръг, и то отново след загуба от италианец - Матео Арналди - с 6:7(8), 2:6, 4:6 за 2 часа и 35 минути игра.

Невиждано малко изненади на “Ролан Гарос”

Миналата година руснакът отпадна на същата фаза в петсетова драма от Лоренцо Сонего, а сега не можа да надгради над резултата си от 2023-та.

Рубльов е първият от поставените в топ 15 в схемата, който отпада от Париж този сезон. Вчера близо до тази “участ” бяха Холгер Руне и Каспер Рууд, но те се справиха с петсетовите си битки. Естествено, загуба от Арналди на клей не е сензация, особено при положение че италианецът надделя над Рууд в Барселона миналия месец.

Рубльов така или иначе защити точките си на “Ролан Гарос” и отпадането му едва ли ще повлияе много негативно на шестото му място в световната ранглиста. Арналди пък ще опита да надгради над най-доброто си класиране, което е 35-о място.

Рубльов направи 37 уинъра и 37 грешки срещу италианеца, а неговата игра пък беше доста по-успешна с 47 печеливши удара, само 19 сбъркани топки и по-висока ефективност на първи сервис - 68% срещу 52%.

Италианецът ще играе със Стефанос Циципас или Джиджън Джанг на осминафиналите.

Арналди постигна първата си победа на “Голям шлем” над съперник от топ 10 в световната ранглиста, а за последното десетилетие е петият италианец с такова постижение след Марко Чекинато, Яник Синер, Фабио Фонини и Сонего.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти