Гарсия има доказателство, че не е виновен за положителния допинг тест

Професионалният боксьор Раян Гарсия твърди, че има доказателство, че замърсена хранителна добавка е причината за позитивния му допинг тест след битката с Девин Хейни през април.

Американската медия mmafighting.com съобщава, че са получили информация от щаба на Гарсия. В нея се твърди, че екипът на боксьора е пратил две от хранителните добавки, които е приемал преди битката с Девин Хейни на 20-и април, да бъдат тествани в лаборатория. И двете са имали съдържание на остарин - забранената допинг субстанция, която бе намерена в организма на Гарсия.

Резултатите са от изследвания на Лаборатория за спортна медициан и изследване (SMRTL) и са установили, че въпросните хранителни добавки са имали между “70-2200 пикограма остарин в един грам от добавката”.

25-годишният Гарсия даде два положителни теста за остарин. Единият е бил направен в деня преди двубоя с Хейни, а другият непосредствено след битката.

Припомняме, че калифорниецът надделя над Хейни със съдийско решение, а по време на битката прати съперника си на три пъти в нокдаун. Щабът на Хейни реагира на новината за положителния допинг тест с искане резултатът от двубоя на 20-и април да бъде отменен.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти