Руне се спаси след епичен обрат в решаващия тайбрек, Рууд и Кокинакис също продължават напред след петсетови драми

Финалистът от последните две издания на Откритото първенство на Франция по тенис Каспер Рууд (Норвегия) се класира за третия кръг в Париж след драматичен успех със 7:6 (5), 1:6, 6:3, 4:6 и 6:3 над испанеца Алехандро Давидович Фокина.

Рууд, който през миналата година отстъпи в мача за титлата на Новак Джокович, а година по-рано бе победен и от Рафаел Надал, имаше сериозни трудности срещу Фокина.

Седмият в схемата норвежец реализира общо пет пробива в мача, но беше много колеблив при подаванията си.

В третия кръг Рууд ще срещне Томас Мартин Ечевери, който през миналата година игра четвъртфинал в Париж. Поставеният под №28 аржентинец елиминира Артур Риндеркнех (Франция) след 3:6, 6:7 (8), 6:1, %70 и отказване.

13-ият в схемата Холгер Руне оцеля в петсетова драма и отстрани италианеца Флавио Коболи с 6:4, 6:3, 3:6, 3:6(7).

Двукратният четвъртфиналист изпусна преднина от два сета, а след това в тайбрека на решаващата част губеше с 0:5 точки. Страхотният състезателен дух на Руне обаче му помогна да измъкне от дупката и той спечели седем от следващите осем точки, за да си осигури победата след 3 часа и 50 минути игра.

22-годишният Коболи може само да съжалява за трите пропуснати шанса за пробив, които имаше при 4:4 и 0:40 в петия сет, защото брейкът щеше да му позволил за сервира за най-голямата победа в кариерата си. Но Руне сдържа нервите си в ключовите моменти и се поздрави с успеха в първата им среща в турнир на АТР.

В следващия кръг Холгер Руне ще премери сили с “щастливия губещ” Йозеф Ковалик (Словакия), който изненадващо елиминира 18-ия поставен и миналогодишен четвъртфиналист в Париж Карен Хачанов след обрат с 4:6, 4:6, 6:4, 6:3 и 6:4.

Любимецът на феновете на домакините Гаел Монфис загуби от Лоренцо Мусети (Италия), като пропусна да стигне до мач с Новак Джокович. Италианецът бе убедителен след 7:5, 6:1 и 6:4.

Австралиецът Танаси Кокинакис също продължава напред след петсетова битка. Той отстрани италианския квалификант Джулио Цепиери с 1:6, 4:6, 6:3, 7:6(5), 6:2 и в следващия кръг ще се изправи срещу 12-ия поставен Тейлър Фриц.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти