Промените в състава на Ойлърс се отплатиха при победата срещу Старс в мач №4

Крис Кноблаух показва умението да прави правилните ходове, откакто пое поста треньор на Едмънтън Ойлърс на 12 ноември, и той го демонстрира отново днес в най-важния мач на своя отбор за сезона. Специалистът направи три промени в състава за мач №4 от финала в Западната конференция на НХЛ срещу Далас Старс и бе възнаграден с победа с 5:2, с която отборът му изравни резултата в серията на 2-2.

Кноблаух върна в състава нападателите Кори Пери и Райън Маклауд за сметка на Уорън Фьогеле и Сам Карик и вкара защитника Филип Броберг вместо Винсент Дешарне. Пери, който пропусна пет мача преди да получи обаждането в сряда, асистира за първия гол на Ойлърс, дело на Маклауд, който намали преднината на Старс до 1:2 през първия период. По-късно двамата помогнаха и за попадение на Леон Драйсайтъл, което изведе Едмънтън напред с 4:2.

Гостите поведоха с две попадения, дело на Уайът Джонстън и Еса Линдел за по-малко от шест минути, но Едмънтън изравни за 2:2 още в първия период. За Джонстън голът бе девети в плейофите.

Райън Маклиъд и Еван Бушар отбелязаха изравнителните попадения, а серията от пет поредни продължиха Матиас Янмарк и Леон Драйсайтъл във втората третина, и Матиас Екхолм в третия период.

Янмарк и Драйсайтъл се разписаха в рамките на 51 секунди, носейки преднина от 4:2 за Ойлърс.

Вратарят Стюарт Скинър направи 20 спасявания, а Конър МакДейвид се отличи с две асистенции.

Стражът на Далас Джейк Йотингер отрази 24 удара, а Джейми Бен записа две асистенции за Старс.

Защитникът Крис Танев напусна през втората част заради контузия в гърба и повече не се върна на леда.

Серията продължава с пети мач в Далас в петък. Играе до четири успеха от седем възможни срещи.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти