Пулишич: В Милан ми се довериха за разлика от Челси, вкарвам много заради Леао

Крилото на Милан Кристиан Пулишич разкри тайната за успешния си дебютен сезон в клуба. Американският национал пристигна при “росонерите” с трансфер от Челси през миналото лято, като оттогава насам е записал 15 гола и 9 асистенции в 49 мача във всички турнири.

“Обяснението е просто. В първите ми два сезона в Челси страдах от контузии и няколко мениджърски смени, които не ми помогнаха. Тук, в Милан, беше напълно обратното. Усетих доверието на всички още от първия ден, като това беше голяма повратна точка”, заяви пред “Ил Джорнале” Пулишич, който си постави оценка 7/10 за представянето си през кампанията.

В Челси 25-годишният футболист играеше предимно като ляво крило, но в Милан той се наложи сполучливо на десния фланг на атаката. Според него положителната му адаптация към тази позиция се дължи именно на лявото крило на тима Рафаел Леао. “Истината е, че свикнах да играя ондясно и бележа доста голове благодарение на една малка тайна, наречена Рафаел Леао. Изучавах и разбрах начина, по който той се движи. Обикновено той повлича със себе си двама-трима противници, така че моят фланг не е толкова покрит от тях. Следователно, мога да се придвижа към центъра на наказателното поле, където съм сигурен, че ще получа пас в перфектния момент”, обясни той.

Пулишич също така призна, че тактиката на Милан е била погрешна при ключовите загуби от Рома и Интер в Лига Европа и Серия "А". “Мога да кажа, че изиграхме тези мачове без подходящата организация. Не се защитавахме както трябва през зялото време и може би тактиката ни не беше перфектна. Станахме уязвими, тъй като в желанието си да нападаме постоянно ние оставихме защитата ни открита”, смята атакуващият играч, който не пропусна да похвали треньора си Стефано Пиоли: “По време на разговора ми с него преди трансфера ми той ми обясни точно какво е щял да очаква от мен и на каква роля съм щял да играя. Противно на някои негови колеги, той винаги държи на думата си, така че съм в добри взаимоотношения с него”.

Още от Футбол свят

Виж всички