Карлос Сайнц: „Имола” е писта на Макларън

Карлос Сайнц прогнозира много оспорвана битка за победата днес в Гран При на Емилия-Романя и коментира, че при последните промени по колите този сезон, „Имола” е трасе, което е най-подходящо за болидите на Макларън.

Първи днес стартира Макс Верстапен, втори е Ландо Норис, на втора редица са пилотите на Ферари, а след наказанието от вчера Оскар Пиастри с другата кола на Макларън ще стартира едва пети.

Защо Верстапен показа среден пръст на фен

„Промените по колата ни работят добре, но преди квалификацията имаше нереални очаквания колко бързи можем да бъдем – коментира испанецът. – Все още губим време в първия сектор и през шикана Варианте Алта. „Имола” е писта на Макларън и ще е много трудно да ги победим тук.”

Верстапен излиза за трета поредна победа на "Имола", но дали ще я постигне?

Сайнц също така коментира, че в бокса на Ферари все още нямат отговор на въпроса как може модернизираният SF-24 да губи 0,4 секунди само в първия сектор на пистата спрямо Макс Верстапен и пилотите на Макларън.

Пиастри получи очакваното наказание, Норис стартира втори на "Имола"

Все пак, най-логичните предположения са, че Верстапен използва изтеглянето от Нико Хюлкенберг на правата и също така RB20 на Ред Бул може да атакува много по-агресивно бордюрите на шикана „Тамбурело”, където Ферари губи време.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти