Въпросителните в Ла Лига паднаха кръг преди края

Завършиха всички девет срещи от предпоследния 37-ми кръг в испанската Ла Лига, които се играха тази вечер. Вече коронованият шампион Реал Мадрид изнесе истински спектакъл и завърши 4:4 срещу Виляреал.

Шампионът Реал Мадрид, който продължава да се подготвя сериозно за финала в Шампионската лига с Борусия (Дортмунд), направи атрактивно 4:4 в гостуването на Виляреал, което ще се запомни с четирите гола на норвежеца от "жълтата подводница" Александър Сьорлот. Разкъсваният от вътрешни турбуленции Барселона пък надделя с 3:0 над гостуващия Райо Валекано и си подсигури и на теория второто място в подреждането.

Реал Мадрид едва оцеля в кошмар, който разтресе и Барселона

Жирона от своя страна също постигна успех в гостуването си на Валенсия и зае третото място в Ла Лига през този сезон. За това спомогна и разочароващото представяне на Атлетико Мадрид, който допусна сериозно поражение от Осасуна като домакин.

Барселона най-сетне пречупи Райо и си гарантира второто място

Атлетик Билбао пък записа важна победа над Севиля в последното си домакинство и със сигурност ще завърши на петото място. Реал Сосиедад надделя като гост на Бетис и по този начин си подсигури шестото място и участие в евротурнирите.

Изясни се и ситуацията на дъното в класирането, където вече Алмерия, Гранада и Кадис изпаднаха официално кръг преди края. Това стана благодарение на успеха на Селта като гост именно на граната, както и нулевото домакинско равенство на Кадис срещу Лас Палмас. Майорка, който също бе застрашен, пък успя да измъкне домакинска точка срещу последния Алмерия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти