Локомотив (София) и Ботев (Враца) ще се опитат да разплетат възела в последната шестица

Локомотив (София) и Ботев (Враца) излизат един срещу друг в двубой от 33-ия кръг на efbet Лига. Двата тима се намират в групата на последната шестица и се борят за своето оцеляване в елита. Мачът в “Надежда” стартира в 17:45 часа, а главен съдия ще бъде Никола Попов.

Ситуацията в групата е изключително заплетена, като и двата тима имат шансове както да отпаднат, така и да се спасят. Разликата между спасителното второ място и опасното пето е само четири точки. “Железничарите” към момента са в по-добре позиция, като се намират на второто място и ако останат там, то те ще си гарантират участие и през следващия сезон в елита. Те са с актив от 32 точки, на 2 пред баражното четвърто място и на 4 пред опасното пето.

Локомотив прави добри игри след пристигането на Красимир Балъков и след разделянето на шампионата има една победа и едно равенство. В предишния кръг обаче те леко разочароваха, като направиха 1:1 с вече изпадналия Етър и така оставиха напрежението в групата.

Етър и Локомотив (София) не се победиха в мач с три червени картона

Неприятната новина за “железничарите” е, че преди няколко дни част от най-върлите привърженици на отбора обявиха бойкот. Така в ключовите мачове до края на сезона Локомотив може да се окаже без някои от най-върлите си запалянковци по трибуните.

Ултраси на Локомотив (Сф) обявиха бойкот

Ботев (Враца) от своя страна бележи изключителен подем в последните срещи. Те са в серия от три поредни победи и са на прага да постигнат чудото, като се спасят. Към момента врачани са предпоследни, но благодарение на добрата си серия скъсиха доста точките и сега мечтаят за оставане в efbet Лига. В зависимост от развитието на останалите мачове и при една евентуална победа днес Ботев може да се окаже дори и над чертата в края на днешния ден.

Ботев (Вр) взе важни три точки срещу Хебър и завърза много интригата на дъното

Иначе в предишния кръг те спечелиха ключови три точки срещу Хебър, а преди това победиха и Пирин, който също е замесен в борбата за оцеляване. Ботев обаче в серия от две поредни загуби срещу Локомотив. Столичани се наложиха по-рано през сезона с 2:0 във Враца и с 1:0 в София.

ЛОКОМОТИВ (СФ) - БОТЕВ (ВР)

Вероятни състави:

ЛОКО СФ (4-1-4-1): Любенов; Ламбез, Димов, Станоев, Франко; Милошев; Рапосо, Тейешйра, Мечев, С. Траоре; Д. Митков

БОТЕВ ВР (4-2-3-1): К. Костов; Мендоса, Бачев, Меси, Б. Траоре, Смоленски, С. Велев; Мажуга, Переа, Генов; М. МариновСЪДИЯ: Никола ПоповСТАДИОН: "Локомотив", СофияНАЧАЛО: 17:45 часа

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти