Сарджънт твърди, че слуховете за Антонели не го разсейват

В началото на уикенда за Гран При на Маями миналата седмица се появиха доста слухове, че Логан Сарджънт ще загуби своето място в екипа на Уилямс от Андреа Кими Антоели още за Гран При на Емилия-Романя идната седмица.

От Уилямс вече са поискали специално разрешение за Антонели?

Впоследствие тези спекулации бяха туширани от ръководителя на Мерцедес Тото Волф, който бе категоричен, че не се обмисля толкова ранен дебют за младия италианец, който в момента кара във Формула 2. На фона на този коментар от страна на австриеца Сарджънт заяви, че спекулациите за неговото бъдеще не го разсейват и той остава изцяло фокусиран върху представянето си на пистата.

Тото Волф отхвърли идеята за ранен дебют на Антонели

В Маями американецът направи един от по-силните си уикенди във Формула 1, след като за първи път победи съотборника си Алекс Албон в квалификация, макар и да става дума за спринтова такава. В самия спринт Сарджънт се представи отлично и финишира 12-ти, след като потегли 18-ти.

Неделната надпревара обаче не се разви никак добре за родения във Флорида пилот, който бе единственият отпадна в нея. Американецът напусна състезанието след контакт с Кевин Магнусен малко преди средата на дистанцията, който го отправи в стената в третия завой и доведе до излизането на колата на сигурността, която пък позволи на Ландо Норис да поведе в надпреварата.

„Аз просто върша най-добрата работа, която мога. Началото на тренировката бе най-комфортният момент за мен тази година и веднага се захванах за работа. Ако погледнем от Австралия насам, аз се представям сравнително добре от гледна точка скоростта. В Япония извлякох почти всичко, разбира се след това Китай беше разочарование, но в събота (в Маями) аз свърших добра работа.„Така че аз просто търся последната десета. Наслаждавам се на нещата вкъщи и правя каквото мога“, каза Сарджънт.

След това той бе попитан дали е водил дискусии с шефа на Уилямс Джейм Ваулс за неговото бъдеще в тима.

„Не, не бих казал. С Джеймс водим поверителни разговори. Говоря и с мениджърите ми. Всички тези разговори са вътрешни в отбора. Няма да казвам нищо повече“, обясни американецът, визирайки и спекулациите, че ще бъде сменен от Антонели.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти