Оуен Ливси за Sportal.bg: Нямам търпение за лагера в България!

Състезателят в няколко различни стила в бойните спортове Оуен Ливси даде специално интервю за Sportal.bg. 32-годишният англичанин сподели очакванията си за предстоящия международен спортен лагер в Созопол “International Grappling Week”, в който той ще участва като един от главните инструктори.

Созопол ще домакинства на летен лагер със световни шампиони

Майсторът на събмишън граплинга и джудото ще предава знанията си между 19-и и 23-и юни заедно с други международни звезди в бойните спортове и български бойци от най-висок ранк като Ивайло Иванов. Ливси разкрива, че вече е тренирал с Иванов и с други български бойци в миналото и очаква високо ниво.

“Тренирал съм с много спортисти от България. Един от тях е Ивайло Иванов, който също ще бъде на този лагер. Той е джудист на много високо ниво. По време на лагера аз ще преподавам в два от дните и ще се фокусирам върху борба за граплинг и джудо за бразилско жиу-жицу. Ще имам по една тренировка с ги (кимоно) и една без ги. Нямам търпение! След това ще се включа в другите тренировки, защото ще има и много добри инструктори и ще използвам момента да науча и аз нещо. “

На лагера на българското Черноморие ще присъстват експерти по бразилско жиу-жицу, джудо, самбо, борба и физическа подготовка. Англичанинът, който е шампион по джудо на Игрите на Британските общности и участник в Мондиал на най-елитния събмишън граплинг турнир в света ADCC, е на мнение, че всички бойци трябва да смесват стиловете, които тренират.

Още един български боец бе обявен международния лагер в Созопол

“На този лагер имаш добра възможност да тренираш с хора от други спортове. Моят първи спорт е джудо. Спомням си, че когато пътувахме на лагери в Русия виждахме как джудистите тренират на един тепих с борци и самбисти. Всички заедно. Така свикваш с различните стилове и различните техники срещу теб. Когато отидеш на състезание, знаеш, че вече си се сблъсквал с всички възможни стилове. Много хора в жиу-жицуто тренират само с други жиу-жицу състезатели. Би било много полезно за тях да потренират малко борба и джудо и да усетят разликата. След това да създадат свой стил с взаимстваните техники. Стил, който да може да се съревновава добре срещу всички други”

Вижте цялото интервю с мощния спортист от английския град Хъл тук:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти