Разногласия в Ботев относно крайните цели

, “Да бъдеш или не, туй е въпросът”, гласи прочутият монолог от драмата “Хамлет” на Уилям Шекспир. В подобен сценарий се развиват събитията в Ботев (Пловдив) в последните дни по отношение на влизането в първата шестица.

Желанието на старши треньора е Душан Керкез е било тимът да гони докрай Топ 6. Това ще означава мачове с водещите тимове и дерби с Локо (Пловдив), както и по-сериозни приходи от продажбата на билети.

Оставане в битката за седмата позиция и нейното спечелване пък ще означава бараж за Лигата на конференциите срещу третия или четвъртия. Именно тази дилема е породила напрежение в Ботев (Пд). Желанието на ръководството е било по-скоро участие в плейоф.

“Канарчетата” обаче все още са в играта за евроквота и през купата. До голяма степен достигането до финал ще означава и че Душан Керкез ще се приближи до нов договор с клуба. Той все още не подписал такъв, а след победата над Ботев (Враца) коментира горещите теми по следния начин.

“Крайно време е БФС да смени регламента. Петият и шестият не могат да се класират за Европа, а седмият може! Мисля, че в никоя друга страна няма подобно нещо. Постоянно говорим за това шесто място… Докато съм тук, ще бъда професионалист”, категоричен бе Керкез, пише „Тема спорт“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти