Шефилд Юнайтед ще започне с по-малко точки следващия сезон, в който играе в Чемпиъншип

Шефилд Юнайтед ще започне следващия сезон, в който се състезава в Чемпиъншип, с две точки по-малко. Още две допълнителни точки "висят" като условно наказание за "остриетата". Такава санкция наложи Английската футболна лига на клуба (EFL) заради просрочени плащания към други клубове по време на сезон 2022/23, в който Шефилд Юнайтед спечели промоция за Висшата лига. Освен това "остриетата" ще трябва да платят на EFL 310 455 паунда.

Това наказание е факт след споразумение между клуба и Английската футболна лига, така че Шефилд Юнайтед няма да обжалва. Иначе позицията на клуба е, че въпросните суми са били изплатени напълно, като в няколко случая е имало забавяне само с няколко дни, а в други е било налице предоговаряне на сроковете, които са били спазени. От "Брамал Лейн" обаче са решили, че е по-добре да сключат споразумение, тъй като е съществувал риск от отнемане на повече точки или налагане на ембарго за трансфери.

По всичко изглежда, че "остриетата" ще се завърнат в Чемпиъншип още през следващия сезон, тъй като в момента отборът е на последно място във временното класиране на Премиър лиийг, на девет точки от спасителната зона при оставащи седем мача до края на сезона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти