Световен шампион във футбола се готви за участие на полумаратона в Берлин

Бившият футболен национал на Германия Андре Шюрле иска да бяга в неделния полумаратон в Берлин за час и половина, а освен това планира участия на ултрамаратони в бъдеще.

33-годишният бивш състезател на Борусия Дортмунд и Челси, който подаде на Марио Гьотце за победното попадение във финала на Световното първенство през 2014-а, се насочи към бягането след края на състезателната си кариера през 2020-а.

В интервю за списание Fitbook Шюрле коментира, че наскоро е участвал в маратони в Барселона (Испания) и Тоскана (Италия) и нарече 2024-а "година на предизвикателства".

Около 35 хиляди души се очаква да се включат в полумаратона в Берлин, а Андре Шюрле заяви: "Въз основа на тренировките и мотивацията ми, съм си поставил цел от час и 30 минути. Ще бъде много, много бързо състезание и ще видим какво ще се случи в крайна сметка."

"Бягането на 10, 20 или до 30 километра не е нещо, което обикновено правиш като футболист. Това е нещо напълно ново и точно затова го правя. Гледам на това като на предизвикателство, малко или много като аматьор и ще работя върху него", добави Шюрле, който уточни, че се е записал за много състезания и може понякога да има провали, но иска да достигне лимитите си.

"Бих искал да бягам 100 километра в един ден, с други думи - ултрамаратон. Това е следващото предизвикателство, което бих искал да приема, но преди всичко да бягам 100 километра би било наистина нещо", завърши бившият футболист.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти