Ендрик постави рекорд на “Уембли” и се нареди до Пеле и Феномена

Нападателят на Бразилия Ендрик отбеляза мечтан дебютен гол за своя национален отбор, след като реализира победното попадение за успеха с 1:0 в контролата с Англия.

Млад талант изригна от резервната скамейка за победа на Бразилия на "Уембли"

По този начин настоящият играч на Палмейрас и бъдещо попълнение на Реал Мадрид стана най-младият голмайстор в историята на “Уембли” със своите 17 години и 246 дни. Освен това Ендрик се превърна в четвъртия най-млад бразилец с гол за “Селесао” след Пеле (16 години и 257 дни), Жонас Едуардо Америко - Еду (16 години и 306 дни) и Роналдо - Феномена (17 години и 246 дни). Това означава, че той е най-младият автор на попадение за Бразилия през този век.

“Моето семейство е тук, приятелтката ми, агентите ми. Не съм от хората, които плачат, така че се удържам да не го направя, но това е нещо уникално и съм много щастлив. Невероятно е, играх видеоигра в режим на кариера и в нея също отбелязах първия ми гол за Бразилия точно тук, на “Уембли”. Постоянно мислех за това, беше приятно. Един от идолите тук е Боби Чарлтън. Да играя на същия стадион като Боби и да отбележа в същата дата, в която Роналдо е дебютирал, ще остане невероятен спомен за мен”, коментира щастливият Ендрик след мача.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Футбол свят

Виж всички