Георги Донков: В Лига на нациите ще ни трябват точки, не знам повечето чужденци какво правят в efbet Лига

Помощник-треньорът на националния отбор на България Георги Донков даде интервю пред Sportal.bg в Азербайджан, където "лъвовете" победиха Танзания в турнира FIFA Series, а утре ще срещнат домакините. Бившият атакуващ футболист на Кьолн говори за трикольорите, а се върна и назад във времето. 

Шедьовър на Десподов зарадва България срещу надъхани африканци

"В нашето първенство има добри чуждестранни футболисти, но това не може да се каже за повечето от чужденците. Чудя се повечето от тях какво правят в efbet Лига. В България се получават и интересни мачове, като например Лудогорец - Черно море, Черно море - ЦСКА, Хебър - Левски и др. Условията на стадионите у нас обаче са такива, че хората не идват на трибуните. Всяка седмица в Германия съм на мачове от първо, второ, трето и дори четвърто ниво на германския футбол, понякога се получават нулеви равенства, но винаги има поне по 40 000 зрители - стадионите им са пълни", каза бившият национал.

Илиан Илиев: Трябваше да победим на всяка цена! Надявам се играчите най-после да се успокоят

"Едно време в Левски се бяхме събрали добри футболисти, на които се даде шанс да се интегрираме сред доказани шампиони като Борислав Михайлов, Наско Сираков, Божидар Искренов, Краси Коев, Ники Илиев и т.н. Бяхме аз, Здравко Здравков, Димитър Попов, Велко Йотов, ще изпусна някого. Моят шанс дойде, след като Сираков замина за чужбина. Малко по-късно в отбора дойдоха Михтарски, Хубчев, Илиан Илиев. В началото беше трудно, но Васил Методиев, Бобата Жечев и Павел Панов поеха отговорността. Когато бях в Ботев (Пловдив) получих предложение от ЦСКА, исках да играя вече зад граница. Отидох в ЦСКА, винаги съм бил професионалист, не съм имал проблеми с публиката на ЦСКА, раздавах се за отбора. После се стигна до моя трансфер в Германия", сподели още Донков.

Инфантино и Арсен Венгер гледаха България - Танзания

"Обстановката в националния отбор е позитивна. Не сме кой знае колко доволни от играта срещу Танзания, но беше важно, че победихме. Сега ни предстоят три контроли до есента, когато влизаме в Лига на нациите, където ще ни трябват точки. Помните, че с Петър Хубчев преди време успяхме именно през Лигата да стигнем до баражите за европейското първенство. Важно е да спечелим мачовете си и да минем в по-горната група", добави асистентът на Илиан Илиев.

ФИЛИП ДРУМЧЕВ, специален пратеник на Sportal.bg в Баку

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти