Инфантино и Арсен Венгер гледаха България - Танзания

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изгледа мача между България и Танзания в новия турнир на световната централа FIFA Series. Босът на световния футбол следеше срещите от състезанието в щабквартирата на ФИФА в Швейцария в компанията на трима души, единият от които беше Арсен Венгер. Както е известно, легендарният мениджър на Арсенал е ръководител на отдела във ФИФА за глобално развитие на футбола.

Шедьовър на Десподов зарадва България срещу надъхани африканци

"Изключително съм щастлив да видя, че FIFA Series се реализира, позволявайки на нашите федерации-членки да участват в смислени мачове и да споделят своя опит с колеги от различни континенти. Всичките 24 участващи нации и петте домакини се изказаха толкова положително за тази инициатива, подпомогната от ФИФА, и аз съм много трогнат от техните реакции. Това е самата същност на футбола", каза Джани Инфантино в специално видео обръщение.

Илиан Илиев: Трябваше да победим на всяка цена! Надявам се играчите най-после да се успокоят

В монтираните кадри към видеото ясно се вижда как Инфантино и Венгер гледат двубоя България - Танзания, спечелен от "лъвовете" с гол на Кирил Десподов в предградието на Баку - Мардакян. Шефът на ФИФА и Професора от Страсбург проследяват и мнението на треньорите на отборите във FIFA Series, сред които е и варненската легенда Илиан Илиев.

ФИЛИП ДРУМЧЕВ, специален пратеник на Sportal.bg в Баку

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти