Състезанието в Мадрид може да е на осветление

В Европа все още няма състезание от Формула 1, което да се провежда на изкуствено осветление, но това може да се промени в близко бъдеще.

Формула 1 се завръща в Мадрид през 2026 и организаторите на надпреварата имат планове да я проведат на осветлени. Досега феновете гледаха и продължават да гледат стартове от Формула 1 на изкуствено осветление в Близкия Изток, в Сингапур, както и в Лас Вегас.

Хил критикува Формула 1 заради състезанието в Мадрид

В Саудитска Арабия имаше група представители на организатора на състезанието в Мадрид, които проучваха точно въпроса, свързан с осветлението на трасето и като цяло, провеждането на състезание от най-висок ранг на тъмно. Източник от организацията на надпреварата в Джеда обясни, че всъщност провеждането на състезание на изкуствено осветление е много сложно, тъй като трябва да се осигури изключително надеждно подаване на електричество, да има достатъчно резервни мощности, да има надеждна електрическа мрежа и разбира се, за бъде изградено самото осветление покрай трасето.

Колко ще плаща Мадрид, за да домакинства на Формула 1?

Според вестник Marca, състезанието в Мадрид ще е през септември 2026, което означава, че не остава много време и ако ще е на осветление трябва да се действа бързо, като за момента никой не е коментирал по-високите разходи при организацията на такава надпревара.

Мадрид всъщност измести Южна Африка в календара на Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти