Испанският селекционер обясни за Браим Диас

Селекционерът Луис де ла Фуенте твърди, че не носи никаква вина за решението на Браим Диас да загърби испанския национален и да реши да продължи като национал на Мароко. Той даже е бил решил да го извика за следващите мачове.

Имаше информации, че атакуващият футболист на Реал Мадрид бил сърдит, че досега само веднъж е получил шанс да играе за “ла роха” - още през 2021 година в една контрола. Слуховете гласяха още, че Браим бил поискал гаранции, че на него ще се разчита в селекцията на Испания. След като не ги бил получил, той се възползвал от офертата на мароканците - още повече че родителите му са с произход от въпросната страна от Северна Африка.

“Бях включил Диас в предварителния ми списък на 1 март, след което се появи документ, че на 9 март той се отказва от националния ни отбор. Мисля, че той беше взел своето решение още преди 1 март”, заяви Де ла Фуенте.

Браим Диас вече официално е национал на Мароко

“Аз (в ролята си на селекционер на различните юношески и младежки национални тимове на Испания - б.р.) бях треньорът, който най-много разчиташе на Браим. Дебатът приключва тук! Ако не иска да бъде с нас, уважавам решението му”, добави Де ла Фуенте.

“От 115 футболисти, които по принцип имат възможност да избират между Испания и друг национален отбор, над 100 искат при нас. Бих отличил Аймерик Лапорт, Робин Льо Норман, Дийн Хуйсен, Ламин Ямал и Кристиан Москера”, каза още селекционерът.

По-рано днес специалистът обяви своя избор от играчи за идните контроли срещу Колумбия (22 март в Лондон) и Бразилия (26 март в Мадрид).

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти