Опциите пред Погба и Ювентус след наказанието на французина, торинци вече са набелязали заместници

Италианската спортна преса продължава да разяснява опциите пред наказания за 4 години Пол Погба.  Санкцията на 30-годишния халф на Ювентус заради употреба на допинг стана ясна вчера, а той вече обяви, че ще обжалва.

Опциите пред световния шампион с Франция през 2018 г. не са особено много. Адвокатите на Погба очакват мотивите на решението, издадено от Националния антидопингов трибунал, които ще излязат в рамките на 30 дни.

След това те разполагат с още 20 дни, за да подадат жалбата си до Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS) срещу четиригодишното лишаване от права. Ако бъде поискана спешна процедура, окончателната присъда трябва да бъде издаде в рамките на четири месеца, в противен случай времето ще бъде още по-дълго.

Погба беше изхвърлен от футбола за 4 години

Междувременно Ювентус все още обмисля вариантите и не е обявил официалната си позиция за наказанието на Погба. В момента французинът има договор до 30 юни 2026 г., но вече месеци наред получава минималната заплата (около 2000 евро на месец), както се изисква от регламента в подобни случаи.

Най-вероятната хипотеза остава тази за прекратяване на договора, което би спестило на Ювентус около 33 млн. евро - пари, които клубът след това би могъл да реинвестира на пазара именно за замяна на Погба. Според журналиста Ромео Арести обаче, от ръководството на торинския гранд ще изчакат описаната по-горе процедура по обжалването на Погба да приключи и едва тогава ще прекратят контракта му. Възможно е обаче клубът и играча да се разберат и за още по-ранно спиране на отношенията между тях. Шансовете на французина в съда така или иначе не се оценяват като особено големи.

Погба наруши мълчанието си, за да коментира отстраняването си от футбола

“Бианконерите” не са изненадани от развитието на нещата и вече се оглеждат за нов полузащитник. Ако договорът на Погба бъде прекратен, каквото е най-вероятното развитие на нещата, спестените пари ще се използват за подновяването на договора на Адриен Рабио, както и за привиличането на нов халф.

Вече се спекулираше около имената на Едерсон (Аталанта), Пиер-Емил Хьойберг (Тотнъм), Лазар Самарджич (Удинезе) и Георгий Судаков (Шахтьор Донецк), но други двама полузащитника в момента са с приоритет за Юве. Най-новият фаворит за заместник на Погба е друг халф на Аталанта - Тюн Копмайнерс, който прави много силен сезон с “бергамаските”. Той със сигурност би излязъл скъпо, като според “Гадзета дело Спорт” ще струва поне 50-55 млн. евро, при това без възможните бонуси.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

По-евтин вариант ще бъде халфът на Болоня Люис Фъргюсън. 24-годишният шотландец би излязъл на Юве около 25 млн. евро. Не бива да се забравя, че се завръща от наем във Фрозиноне и Матиас Соуле, който е едно от откритията на сезона. Не е изключено “бианконерите” да се разделят с него през лятото, за да реинвестират получената трансферна сума и спестените от заплатата на Погба пари за поне две нови попълнения в средата на терена.

Още от Футбол свят

Виж всички