Рикардо: Колата ни не е "розов Мерцедес"

Дениъл Рикардо отхвърли подозренията, че ребрандираният екип на Рейсинг Булс ще направи голям скок напред в началото на сезон 2024 във Формула 1 заради по-близките си отношения с тима на Ред Бул.

Въпреки 4-то място вчера, Рикардо не очаква Рейсинг Булс да бъде в челото на класирането

Още преди края на миналата година бе обявено, че двата отбора, които са собственост на Ред Бул, ще работят много по-близо през тази. Така Рейсинг Булс ще взима възможно най-много части от Ред Бул, а тази политика срещна огромна опозиция, най-вече от страна на главния изпълнителен директор на Макларън Зак Браун.

Браун с нова атака срещу Ред Бул и Алфа Таури

Американецът даде няколко интервюта през зимата, в които намекна, че тази близост между двата екипа е в разрез с духа на Формула 1. Според Рикардо обаче тази политика няма да позволи на Рейсинг Булс да бъде в челото на класирането.

Лоран Мекис отговори на критиките на Зак Браун за близостта с Ред Бул

„Ще имаме отговор след 48 часа, някои хора смятат, че ние ще сме като Астън от миналата година или „розовия Мерцедес“ (колата на Рейсинг Пойнт от 2020, която приличаше на Мерцедес W10 от 2019. Да видим, лично аз ще съм изненадан, ако сме близо до подиума. Бих казал, че хората ще се успокоят щом видят резултатите от уикенда.„Разбира се ние сме взели някои компоненти, които е разрешено да взаимстваме. Но не е такова ние, на което много хора си мисля, че е“, обясни Рикардо пред медиите преди старта на Гран При на Бахрейн.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти