Ашуърт вече е информирал Нюкасъл, че желае да премине в Ман Юнайтед, "свраките" искат солидна компенсация

Новите миноритарни собственици от на Манчестър Юнайтед от британската компания “Инеос” са все по-близо до назначаването на нов спортен директор на тима, информира английската преса. 

И ФА разреши влизането на Ратклиф в Манчестър Юнайтед

Абсолютен фаворит за позицията е Дан Ашуърт от Нюкасъл, за когото местните медии допълват, че вече е постигнал договорка с “червените дяволи” и вчера е информирал шефовете на “свраките” за желанието си да замени “Сейнт Джеймсис Парк” с “Олд Трафорд”. Сега двете страни трябва да седнат на масата за преговори, за да успеят да постигнат договорка за освобождаването на Ашуърт и пристигането му при 20-кратните шампиони. Различни информации твърдят, че от Нюкасъл ще искат солидна компенсация между шест и десет милиона паунда, за да прекратят договора на своя спортен директор, но най-вероятно двете страни ще успят да стигнат до споразумение през следващата седмица. 

Манчестър Юнайтед вече има своята основна цел на спортен директор

От Манчестър Юнайтед ще трябва да се разберат с Нюкасъл, защото в противен случай Ашуърт ще може да напусне “свраките”, но в контрактът му е записано, че в рамките на година той не може да работи за друг отбор. От “Инеос” искат своя избранник да започне работа навреме за летния трансферен прозорец и не могат да си позволят да го чакат цяла година. Ключов фактор за избора и решението на Ашурт е бил сър Дейв Брейлфосд, за когото се очаква да стане част от Борда на директорите на “червените дяволи”, а двамата са дългогодишни приятели. Очакванията са това да е само началото от поредица назначения на “Олд Трафорд”, които изцяло да променят облика на хората, които управляваха за последните десет години рекордьора по титли в Премиър лийг.

Още от Футбол свят

Виж всички