Сакраменто възкръсна срещу Денвър в отсъствието на Везенков и прекрати негативната серия

Най-добрият спортист на България за 2023 г. - Александър Везенков, отново не взе участие при победата на клубния си Сакраменто Кингс със 102:98 (16:27 25:26 30:21 31:24) в гостуването на Денвър Нъгетс в среща от редовния сезон на американската НБА.

Българинът пропусна двубоя заради контузията в глезена, която се предполага, че ще го държи извън строя дълго време.

Везенков ще отсъства дълго време, състоянието на глезена му не е добро

Успехът бе важен за "кралете", тъй като той дойде срещу отбор от топ 6, където до скоро се намираше и отборът на Везенков. Все пак Сакраманто има още шансове за директно класиране на 1/8-финалите в плейофите след края на редовния сезон, тъй като се намират на осмо място в Западната конференция с баланс от 31 победи и 23 загуби, а шестият Финикс Сънс не е с радикално по-добър баланс (33-22).

Бостън помете Бруклин, Кливланд се провря между капките срещу Чикаго, Индиана обърна Торонто

Днешният съперник от Денвър Нъгетс от своя страна комфортно се е настанил на четвъртото място също на Запад с 36 победи и едва 19 поражения.

Треньорът на домакините Майкъл Малоун започна по крилата с Майкъл Портър и Аарън Гордън, в центъра действа Никола Йокич, а като гардове се изявяваха Джъстин Холидей и Реджи Джаксън.

В отсъствието на Везенков Майк Браун тръгна към победата с крилата Кийгън Мъри и Харисън Барнс, центъра бе Домантас Сабонис, както и с гардът Кевин Хъртър.

За домакините най-ефективен бе Аарън Гордън, който завърши вечерта с "дабъл-дабъл", отбелязвайки 25 точки и добавяйки 15 борби. За победителите пък най-добре се представи звездата на отбора Ди'Аарън Фокс, който завърши вечерта с 30 точки, като добави и 30 точки, 8 борби и 8 асистенции.

За пореден път впечатляващо бе представянето и на Домантас Сабонис, който направи своя 37-и пореден "дабъл-дабъл" (20 точки и 13 борби). С това той успя да изравни постиженията на Джон Стоктън от 1989 г. и Кевин Гарнет от 2006 г.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти