Константин Янов и Ангел Стоименов с първи титли от ITL Challenger

Константин Янов и Ангел Стоименов спечелиха първите издания на любителските Challenger серии в София и Пловдив на Интерактив Тенис. Във Варна след драматичен мач, Димитър Славков надви Владимир Райков и вдигна титлата.

Ангел Стоименов с дебютна титла в 1 Challenger Plovdiv

Стоименов успя да се наложи над водача в пловдивската ранглиста Атанас Гаджев с 6:3 6:3 на финала на 1 Challenger Plovdiv, след мач продължил малко над 1 час, на кортовете на "Макс Про".

За последните шест месеца, Ангел Стоименов се класира за финалите на четири турнира, а това е първа титла за него и страхотна заявка за предстоящия сезон. Той направи запомнящо се представяне и в категория ITL 500 на 15:40 Winter Night в София, където достигна до четвъртфинал само преди дни. Негов опонент беше #4 в любителската ранглиста - Валентин Бонев, който надви Стаменов с 4:1 4:1 и си осигури място сред полуфиналистите в състезанието.

Константин Янов триумфира на 1 Challenger в София

Константин Янов пък спечели първото издание на Challenger Sofia за 2024 г., след драматична победа над небезивестния Веселин Димитров. При резултат 0:5 гейма в полза на Янов, Димитров направи страхотно завръщане в мача и успя да изравни до 5:5. Времето ги притисна и трябваше да доиграят срещата като тайбрек, а интригата продължи точка за точка. Константин успя да направи 2 точки разлика и вдигна купата при краен резултат 8:6.

С това си представяне Константин Янов добави 125 точки в националното класиране и най-вероятно следващия понеделник ще влезе в топ 25 на Интерактив Тенис.

Димитър Славков победи #2 във Варна

1 Challenger Varna по нищо не отстъпи на София и Пловдив. Турнирът беше изключително интерес и не мина без изненади. На финала, Димитър Славков грабна титлата от #2 в регионалното класиране - Владимир Влайков.

Двамата играха равностойно от самото начало и още в първия гейм стана ясно, че победата ще бъде трудна. Първата част завърши при резултат 7:5 за Славков, но Влайков беше решен да спечели мача и прибави един сет от 7:5 в своя актив. Така съдбата на титлата се реши в шампионския тайбрек, където малко не достигна на Влайков. Така Димитър Славков вдигна купата при краен резултат 7:5 5:7 10:6.

От любителската тенис общност напомнят, че записването за 2 Challenger Sofia и 1 Challenger Pernik все още е отворено. Състезанията са от категория ITL 125 и предлагат уникална възможност за игра в удобно за играчите време и място. Двубоите са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали и всеки е добре дошъл да премери сили с разнообразни противници, като в същото време трупа точки за класирането на Интерактив тенис. Регистрацията става от сайта - www.interactive-tennis.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти