Атлетико Мадрид може да привлече централен защитник на Валенсия поради любопитна клауза

Атлетико Мадрид продължава да се оглежда за нов централен защитник, като според най-новата информация  в испанската преса клубът се е спрял на бранителя на Валенсия Габриел Паулиста и се очаква да подпише с него в близките часове.

През този сезон той има 19 мача за Валенсия, като само преди няколко дни бе титуляр именно срещу “дюшекчиите”. Любопитното е, че Габриел има клауза в договора си, при която ако изиграе още един мач, автоматично ще задължи Валенсия да поднови договора му за още един сезон - нещо, което собственикът на “прилепите” Питър Лам не иска да направи и това може да улесни трансфера, твърди още “Марка”.

33-годишният бразилец отговаря на профила, който Диего Симеоне търси - няма да струва много пари и има солиден опит в Ла Лига. Атлетико даде под наем Чаглар Союнджу на Фенербахче и иска да подсили защитата си, като бившият играч на Лудогорец Хосе Луис Паломино бе спряган за ново попълнение, но новият фаворит е именно Габриел. Контузиите на Хосе Луис Хименес и Сесар Азпиликуета също правят препоръчително подсилването на защитата.

Атлетико прати централен бранител във Фенербахче

Очаква се Габриел да подпише договор с Атлети до края на сезона плюс още един.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти