Силвия Димитрова с дебютна титла от турнира 15:40 Ladies Cup

В събота Интерактив Тенис проведе първия си за този сезон турнир само за жени - 15:40 Ladies Cup. В състезанието дебютираха четири любителки, а Силвия Димитрова завоюва първата си титла от турнир на общността.

Резултатите след групите

Дамите бяха разделени в четири групи по три, а първите две от всяка, се класираха за четвъртфиналите. От Група 1, към основната схема изненадващо продължи Александрина Трендафилова с две победи в актива, а след нея беше Десислава Динева с една - срещу дебютантката Цветомира Димитрова с 6:1. 

На четвъртфиналите, Александрина се изправи срещу втората от Група 2 - Цветелина Стаменкова. Срещата беше изключително оспорвана и двете буквално играеха точка за точка, но скорошна травма на крака не позволи на Стаменкова да вземе победата. Двубоят завърши с тайбрек при 6(7):5(4).

По сходен начин се развиха срещите и в Група 3. Светослава Дамянова си осигури място на финалите след 2 категорични победи срещу Елена Низамова и Милена Щерева, и двете завършили с 6:2. В дебютното си участие Низамова записа победа срещу Щерева с 6:2, след пробив още в началото на срещата.

Една от най-активните любителки на Интерактив Тенис, Искра Бочева, излезе от Група 4 след като надви другите две дебютантки в турнира - Елена Добрева и Боряна Тодорова - съответно с 6:1 и 6:0.

Дебютна титла за Силвия Димитрова

В първия полуфинален двубой играха Силвия Димитрова и Искра Бочева. Димитрова направи пробив още в първия гейм и така продължи до края, като не даде никакъв шанс на Бочева. С резултата 6:0, Силвия продължи напред към финалите. В другия полуфинал Александрина Трендафила отпадна след оспорвана среща срещу топ 10 при жените - Светослава Дамянова.

Във финалната среща Силвия Димитрова направи пробив в третия гейм и задържа преднината си до края. След множество дълги разигравания и мач продължил малко над 1 час, Димитрова триумфира на 15:40 Ladies Cup и взе своята дебютна титла в Интерактив Тенис.

Организаторите припомнят, че наближава края на регистрацията за първия вечерен турнир само за жени - 15:40 Ladies Night, който ще се проведе отново на кортовете в Редута между 5-18 февруари. Турнирът е подходящ за всички нива на игра. Записването е отворено на сайта на Интерактив Тенис до 3 февруари - www.interactive-tennis.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти