Деветото издание на Маратон Стара Загора ще се състои на 31 март

Деветото поредно издание на Маратон Стара Загора ще се състои на 31 март (неделя) в града, става известно от официалния сайт на маратона. Желаещите да участват вече могат да се запишат в отворена за регистрация форма на сайта.

Бегачите ще могат традиционно да избират между три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон 21 км и 10,5 км. Това дава възможност всички любители на бяганията да се включат в надпреварата. Всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите дистанциите 42, 21 и 10,5 км ще получат и медал за участие, като спомен от събитието.

Стартът на Маратон Стара Загора ще бъде даден в неделя точно в 9:00 часа пред Общината. Маршрутът продължава по бул. "Цар Симеон Велики", след което състезателите преминават по бул. "Никола Петков". В района на магазин "Метро" правят обратен завой и по същия маршрут се насочват обратно към финала пред Община Стара Загора. Дължината на една обиколка е 10.550 км. Участниците в класическия маратон пробягват четири обиколки, в полумаратона - 2 обиколки, а в дистанцията 10,550 км - една обиколка.

Организатори са община Стара Загора, Министерството на младежта и спорта, Българският олимпийски комитет, БФЛА, Асоциацията "Спорт в свободното време", Спортен клуб по лека атлетика "Берое" и Спортен клуб "Ракета". Предвидени са парични награди за най-бързите шестима в класическия маратон и за медалистите на 21 км и на 10 км, наред с това ще бъдат премирани и челните тройки при ветераните над 45 години във всички дистанции.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти