Роберто Манчини: С удоволствие бих останал още 10 години начело на Италия, но съм щастлив в Саудитска Арабия

Роберто Манчини твърди, че с удоволствие би останал още 10 години като селекционер на националния отбор на Италия, все още чувства присъствието на Джанлука Виали и мечтае за завръщане в Сампдория. Манчини бе гост в телевизионното шоу Che Tempo Che Fa, в което говори за изборите, които е правил, решението да напусне представителния тим на родината си през август и впоследствие да поеме състава на Саудитска Арабия.

Манчини разкритикува саудитските национали, които отказаха да играят за Купата на Азия

"Не съжалявам за нищо, но такива неща се случват понякога - треньорът бива уволнен или напуска. Бях много щастлив като селекционер на Италия, с удоволствие бих останал още 10 години. Но сега съм щастлив в Саудитска Арабия, въпреки че работата е наистина много трудна. Успях да науча само няколко думи на арабски до момента", коментира Манчини.

През този месец се навършва година от кончината на най-добрия приятел на Манчини - Виали, който почина от рак. Той бе негов съотборник в миналото, както и помощник в щаба му начело на състава, спечелил титлата на Евро 2020. ”Имахме прекрасни години заедно. Бяхме млади и се забавлявахме. Все още чувствам, че той е до мен. Приятелството ни беше над всичко. Виали бе много важен за успеха ни на Европейското първенство. Винаги ми е било мечта да се завърна в Сампдория. Бях там 15 години, а това е дълго време. Бих искал един ден да се случи. Тайната на отбора, с който спечелихме титлата в Италия беше, че всички бяхме приятели и останахме такива", добави специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички