Винисиус разкри какво го натъжава след хеттрика срещу Барселона

Бразилското крило на Реал Мадрид Винисиус бе основно действащо лице при вчерашната победа на “лос бланкос” над Барселона с 4:1 във финала за Купата на Испания, който бе изигран в Саудитска Арабия. Той се превърна в първият играч с хеттрик до почивката в Ел Класикото през този век, но също така и в първият бразилец с хеттрик в този сблъсък от Ромарио в средата на 90-те години насам, отбелязвайки трите си гола в разстояние на по-малко от десет минути. След срещата той бе изключително доволен, но не пропусна да благодари на лекарите и физиотерапевтите, които се грижеха за него по времето, което бе контузен доскоро.

Реал Мадрид разгроми Барселона за първия си трофей през сезона

“Много съм доволен от трофея, головете и мача, който изиграхме. Искам да благодаря на личния ми физиотерапевт, както и на физиотерапевтите и лекарите в Реал Мадрид. Моите съотборници, треньора и неговия щаб, които ми дадоха увереност, че мога да бъда най-добрата версия на себе си. Все още не съм на това ниво, което трябва, защото съм изиграл само три мача. Треньорът винаги е там, за да ми помага и аз ще направя всичко, за да продължим да печелим. Искам да стана и по-добър човек, защото в крайна сметка ядосвам всички, включително съотборниците си. Трябва да продължа да се подобрявам и ще продължа така. Натъжавам се, защото всеки иска да влезе в сбие с мен, защото знае, че това ще излезе в пресата. Винисиус е направил това или онова. Опитвам се да бъда спокоен и да се концентрирам върху мача, за да мога да дам най-доброто от себе си. Не съм светец, говоря твърде много и правя пробиви, които не трябва да правя, но искам да стана по-добра версия на самия себе си и да бъда пример за децата. Треньорът и съотборниците ми ми помагат в това отношение,” опита да обясни своята гледна точка бразилеца.

Винисиус е първият футболист с хеттрик до почивката в Ел Класико през този век

Той бе попитан да коментира поредната поредица от слухове за трансфер на Килиан Мбапе на “Сантиаго Бернабеу”, както и отпразнуването на гол в стил Кристиано Роналдо.

“Трябва да говорите с президента за привличането на нови играчи. Имаме 25 футболисти, които правят най-доброто за този клуб. Днес ще празнуваме и ще се върнем в Мадрид с мисълта за трофея. Начинът ми на отпразнуване на гола бе за Кристиано Роналдо, защото той е мой идол. Народът на Саудитска Арабия винаги е изразявал голяма привързаност и добро отношение към мен, така че съм много развълнуван. Изиграхме страхотен, почти перфектен мач, а това е трудно, когато играеш срещу Барселона. Единствено не трябваше да допускаме гола на Левандовски,” завърши бразилецът.

Флорентино Перес: Винисиус трябваше да вкара повече голове, тези не бяха достатъчни

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти