Битката между Евертън и Астън Вила завърши без голове

Евертън спря негативната си серия от три поредни загуби, след като стигна до 0:0 в домакинството си на Астън Вила. Бирмингамци пропуснаха да изпреварят Манчестър Сити, но се изравниха по точки с тях и са трети, тъй като са с по-лоша голова разлика. Тимът на Шон Дайч пък е на точка над зоната на изпадащите.

Евертън започна много активно и показа на гостите, че ще имат тежък следобед. След като първоналните опити на "карамелите" не доведоха до нещо опасно, тимът на Емери демонстрира колко опасен може да бъде в атака. В 18-ата минута Алекс Морено прати топката в мрежата. След дълго разглеждане с ВАР попадението бе отменено поради засада.

Вила обаче вече бе взел инициативата и последваха още няколко опасности пред Пикфорд. Той за малко да си създаде сам проблеми, но имаше и поредица от добри изяви, като една от тях бе след удар на Бейли. И двата отбора търсеха гола, а малко преди почивката домакините бяха много близо до откриване на резултата. Калвърт-Люин се измъкна от защитата и бе сам срещу Мартинес, но стреля в обсега на вратаря и той направи отлично спасяване. Секунди по-късно аржентинецът отново трябваше да се намесва, този път след опит на Гарнър.

Битката за всеки сантиметър продължи и през втората част, а влизанията често бяха на ръба. Капитанът на бирмингамци Джон Макгин стреля покрай вратата от добра позиция. Чистите голови ситуации обаче бяха рядкост. Малко преди края резервата Дюран засече центриране на Кеш, но топката мина покрай гредата. Малко след това Дукуре прати топката в мрежата, но веднага бе вдигната засада.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти