Радина Величкова: Надявам се да взема медал на Европейското под 18 г.

Радина Величкова изпрати една много успешна година в атлетиката. Пловдивчанката спечели сребърен медал в скока на дължина на Младежкия олимпийски фестивал в Марибор, извоюва балканска титла при девойките, представи се силно на Европейското първенство за юноши и девойки под 18 г. и дебютира при жените на Европейското отборно първенство в Полша. Величкова даде специално интервю за Sportal.bg след церeмонията за “Атлет и Атлетка на България” за 2023 г., на която и тя получи награда за представянето си през 2023 г.

“Доста съм доволна от изминалата година. Смятам, че показах добри резултати и се надявам тази година да показа още по-добри. Отново спринтът и скоковете ще вървят ръка за ръка. Ще се опитам да ги съчетая по възможно най-добрия начин. Участието на Европейското отборно първенство в Полша беше уникална емоция за мен, защото беше първото ми международно състезаниe на голяма сцена при жените”, каза Величкова пред Sportal.bg.

Тя говори и за целите си през 2024 г.: “Искам да покрия норматива за участие на Европейското първенство под 18 години и за Световното под 20, а на Европейското се надявам да успея да взема и медал.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти