Белоградчик приема кръг от националния рали шампионат

Новото рали “Белоградчишки скали” ще е кръг от националния шампионат на България през 2024 година. Това обяви новият кмет на Белоградчик Боян Минков, който уточни, че състезанието ще се проведе на 27-28 юли. АФБ все още не е публикувала календара си за сезон 2024 година, но се очаква това да стане съвсем скоро.

“Вчера във Видин се проведе среща между министъра на спорта Димитър Илиев и спортните клубове от областта. На нея имах честта да обявя официално новината, че Белоградчик ще е домакин на четвъртия кръг от националния рали шампионат на България - написа в една от социалните мрежи Минков. - Заедно с АСК Жико моторспорт ще организираме това състезание, а амбициите ни са то да стане ежегодно.”

АФБ награди шампионите за 2023 година

Кметът уточни, че маршрутът на ралито ще е около 170 километра, като се очакват около 50 екипажа, включително от Сърбия и Румъния. Минков допълни, че на срещата е присъствал и друг изявен български пилот - Крум Дончев, като двамата с Илиев са заявили, че ще присъстват лично на ралито в края на юли.

Общо 70 заявки за рали "Монте Карло", Rally1 колите ще са 8, Грязин ще се бори за точки

Регионът на Белоградчик може да предложи интересни асфалтови отсечки на екипажите - бързи и технични трасета, които години наред се използваха в маршрута на най-голямото рали в този край на България - “Вида”.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти