Директор на Верона: Невъзможно е да не бъде отменен победният гол на Интер

Спортният директор на Верона Шон Соляно изрази голямото си възмущение от съдийството при загубата на неговия тим с 1:2 като гост на Интер. Претенциите на “джалоблу” са, че секунди преди победния гол на Давиде Фратези в добавеното време на двубоя Алесандро Бастони е извършил очевидно нарушение срещу Ондрей Дуда, но въпреки това попадението беше признато от ВАР.

Интер изтръгна победа в луда драма срещу борещ се за оцеляване

“Много съм огорчен и разочарован. Дойдохме да играем със смирение срещу тези, които най-вероятно ще спечелят първенството, но имаше сериозна липса на уважение срещу тези, които се опитват да почетат шампионата въпреки многото си проблеми. Невъзможно е при 2:1 подготвените съдии в стаята за ВАР да не са видели, че голът трябва да бъде отменен, и да го съобщят на главния рефер. Всички ние искахме футболът да бъде подобрен с въвеждането на ВАР. Невъзможно е този гол да не бъде отменен. Върша тази работа от 20 години и сигурно съм се оплаквал само три пъти. Може би така е трябвало да приключи двубоят предвид пропуснатата дузпа, но такива професионалисти не бива да допускат подобни грешки. Приемаме грешките, все пак всички ги правим, но в стаята за ВАР е недопустимо да грешиш. Или става въпрос за липса на уважение, или има нещо нередно. Мисля, че днес Верона и нашите фенове се прибират у дома много ощетени.

ВАР беше въведен, за да може да се променя нещо в подобни ситуации. Съдията чакаше техните инструкции. Това е нещо много, много сериозно. Няма смисъл да си говорим за трансферния пазар и за нови играчи, щом имахме шанс да си тръгнем от “Сан Сиро” с точка, но това не стана заради тази пропусната съдийска намеса. Да приемем това е твърде много, всичко друго е на втори план. Не искам помощ, а просто уважение за тези, които макар и да са с ограничения, излизат с чест на терена. Не ми пука кой трябва да се подобри във футболно отношение, просто достойнството на хората във Верона беше потъпкано”, коментира Соляно след двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички