Леон Едуардс обяви, че ще се бие на UFC 300

Шампионът на UFC в полусредна категория Леон Едуардс обяви, че ще се бие на юбилейното събитие UFC 300 на 13-и април в Лас Вегас.

Британецът обяви това по време полувремето на двубоя мебду Астън Вила и Бърнли в Бирмингам. Местната гордост в бойните спортове зарадва феновете си, като обяви, че ще участва на UFC 300 с микрофон в ръка на игрището. Едуардс носеше тениска на Вила с надпис "Шампион" и първи номер на гърба му.

Все още не се знае кой ще бъде съперника на хегемона при 77-килограмовите. Само преди две седмици 32-годишният спортист победи Колби Ковингтън на събитието UFC 296.

Спряган за следваю съперник от медиите е Белал Мохамед. Двамата премериха сили за първи път през 2021-а. Тогава двубоят приключи без победител, тъй като Едуардс направи неумишлено бъркане в окото на Белал, което не позволи на американецът да продължи боя.

На терена на "Вила Парк" непобеденият в 12 поредни двубоя ММА беоц обяви също, че се надява следващото лято Бирмингам да бъде домакин на събитие на UFC с негово участие.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти