Ноа Лайлс се готви ударно за Олимпиадата в Париж

Тройният световен шампион в спринта Ноа Лайлс се завърна към тренировки, докато гони своята четвърта олимпиада в Париж догодина.

26-годишният американец сподели видео в своя X (Twitter), в което вдига най-голямата тежест (125 кг) за първи път и изглежда, че го прави доста добре. Той озаглави видеото: “Опитах моя максимум (125 кг).“

Американецът имаше страхотен сезон през 2023 г., като спечели три златни медала на Световното първенство в Будапеща, Унгария.

Той започна победната си серия с титла на 100 метра. След това Лайлс защити световната си титла на 200 метра, преди да изведе американската мъжка щафета на 4x100 метра до победа.

Олимпийските игри догодина със сигурност обещават да бъдат вълнуващо шоу, особено в мъжките спринтове.

Лайлс вече стреля предупредително по опонентите си и в интервю за Световната атлетика той каза: “Не съм различен. Все още съм си същият Ноа. Ако не друго, съм по-гладен от преди, защото си доказах, че мога да го направя, така че сега съм още по-нетърпелив да го направя за следващата година. Това е почти като друг пожар, който е запален за следващата година.”

“Говорих с близък приятел и той каза: “Вече знам, че ще спечелиш три златни медала на Олимпиадата. Искам да спечелиш четири. Спомням си, когато бяхте в гимназията, гледах как в Penn Relays преминавате от второ до последно до първо място на 4x400 м, преследвайки всички онези ямайци - ето ви четвъртия медал.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти