Ман Юнайтед счупи още негативни рекорди след загубата от Уест Хам

Манчестър Юнайтед продължава да чупи негативни рекорди от началото на сезона под ръководството на Ерик тен Хаг. В събота следобед “червените дяволи” допуснаха ново поражение от Уест Хам, а точни за “чуковете” бяха Джаред Боуен и Мохамед Кудус през второто полувреме. Този резултат остави 20-кратните шампиони на осмото място в класирането и на осем точки от четвъртия Тотнъм

Уест Хам вгорчи старта на празничната програма за Ман Юнайтед

Ситуацията на “Олд Трафорд” става още по-лоша, когато се хвърли по-задълбочен поглед върху статистиката. Това бе 13-ата загуба на Манчестър Юнайтед от началото на сезона, което означава най-много допуснати поражения преди Коледа от 1930-а година насам. Това също бе и 20-ата загуба на отбора за календарната година. Негативният резултат срещу Уест Хам също така ознаменува четвърти пореден сблъсък без отбелязан гол или 336 минути, което е малко под седем часа, което се случва за пръв път от 1992-а година и за пореден път направи още по-видими сериозните проблеми на отбора в атака. 

Скоулс: Ман Юнайтед има огромен проблем в атака

Интересно е също така, че всеки един от двамата голмайстори за Уест Хам - Кудус и Боуен има по отделно повече попадения от цялата четворка в атака за Манчестър Юнайтед - Антони, Алехандро Гарначо, Бруно Фернандеш и Расмус Хойлунд. Самият датчанин пък бе заменен в 57-ата минута от Маркъс Рашфорд и продължава да е без попадение в Премиър лийг след 14 двубоя в шампионата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти