Кипчоге гони трета олимпийска титла в маратона, но ще приеме каквото и да се случи в Париж

Двукратният олимпийски шампион в маратона Елиуд Кипчоге говори за амбициите си преди Олимпийските игри в Париж следващата година. Кипчоге ще се стреми да влезе в историята като първия човек, спечелил три последователни олимпийски титли в маратона.

Кипчоге спечели първата си олимпийска титла в маратона на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., след което извоюва второто си олимпийско злато на отложените Олимпийски игри в Токио.

“Спечелването на Олимпиадата за трети път ще бъде добро за мен, добро за света и добро за следващото поколение. Наистина стискам палци и ще приема каквото и да се случи в Париж, защото това е спорт, но съм се насочил към това да стана първото човешко същество, което печели три последователни олимпийски титли и това ще бъде страхотно за света,” каза Кипчоге.

Той обаче настоя, че в момента умът му е съсредоточен върху бягането на Токийския маратон, планиран за 3 март 2024 г.: “Не искам да си противореча… Умът ми е насочен към Токио… не се гонят два заека едновременно. Обсъдих с екипа всички останали състезания, но Токио е номер едно заради времевата линия.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти