Джонсън-Топмсън се чувствала като аутсайдер преди Световното в Будапеща

През август Катарина Джонсън-Томпсън от Ливърпул спечели втората световна титла по седмобой в кариерата си на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща. Но влизайки в първенството, британската рекордьорка в седмобоя казва, че се е чувствала като аутсайдер.

“Влязох в това състезание наистина вярвайки в себе си“, каза Джонсън-Томпсън пред Sky Sports News. “Знаех, че съм в добра форма и мога да се справя добре. Но всъщност не ме написаха в нито една от статиите преди шампионата, дори не ме поставиха на плаката на Великобритания, който се включваше в него от Световната атлетика.

“Това беше едно от онези неща. Помислих си: “О, просто вече дори не ме смятат за състезател.“

Джонсън-Томпсън каза, че преодоляването на това чувство и това, че е толкова фокусирана в двудневното събитие със седем дисциплини, е нещо, което я е “изтощило напълно“.

“Но това беше нещо, което трябваше да се направи. За да придобия тази вяра в себе си, това беше само благодарение на екипа, който имах около мен.“

30-годишната атлетка казва, че колкото повече хора вярват в нея, толкова повече тя вярва в себе си и чувството, че не е смятана за топсъстезател, отивайки в Будапеща, я е мотивирало да спечели Световното първенство и да покаже на хората, че “трябва да вярвате в мен".

“Това е нещо, което се опитвам да променя през цялата си кариера – липсата на увереност“, каза тя. “Надявам се да отида в Париж с вярата на всички и да имам тази щастлива Олимпиада.“

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти